Komunistická strana Čech a Moravy

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2023 4:31:00

Zoufalá samochvála Petra Fialy

Zoufalá samochvála Petra Fialy

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k prezentaci poklesu inflace coby zásluhy vlády pětikoalice

 Fiala se chlubí, že díky vládním opatřením inflace klesla na 9,7 %. Ceny plynu a elektřiny na burzách skutečně výrazně klesly, ale nikoliv zásluhou fialové pětidemolice... Stejné je to u cen pohonných hmot. U nafty dokonce díky zrušení daňové výjimky vzroste cena o 1,50 Kč za litr.

Oproti roku 2020 se ceny zboží a služeb v ČR zvýšily o třetinu a na původní ceny se již nikdy nevrátí. Přiblížily se 90 % průměru EU při poklesu reálných mezd o 8,5 % v roce 2022 (letos v prvním čtvrtletí o 6,7 %).

Pokud průměrnou mzdu očistíme o inflaci a převedeme ji na stálé ceny, pak je srovnání s rokem 2020 přibližně o 20 % nižší. České domácnosti tedy v průměru přišly o 20 procent svých reálných příjmů ve formě mezd a platů!

Fialo, stačilo!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama