ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2023 8:05:00

Navrhujeme, aby EU přestala neúměrně zasahovat do trhu

Navrhujeme, aby EU přestala neúměrně zasahovat do trhu

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k nařízením a regulacím Evropské unie

 Evropská unie si už tradičně neuvědomuje sekundární důsledky svých rozhodnutí. Vidí co vidět jde, ale nevidí to, co na první pohled vidět nejde. Povinná jednotná nabíječka zabrání dalšímu technologickému pokroku, navíc v době, kdy s výjimkou malého množství firem už u řady zařízení došlo k sjednocení samovolně a bez regulace.

Vyměnitelná baterie se může zdát na první pohled jako fajn nápad, ale zároveň může znamenat u některých zařízení neúměrné zvýšení nákladů, které se překlopí do ceny výrobku, případně může vést k omezení některých funkcí nebo k nutnosti dodatečných investic na zachování těchto funkcí (např. voděodolnost).

Navrhujeme, aby EU přestala neúměrně zasahovat do trhu. Není to nutné. A pokud si politici z některých států podobné regulace přejí (a možná i jejich voliči?), pak jim doporučujeme, ať si zkouší tyto regulace zavádět na národní úrovni a neprosazují je na úrovni celé EU.

Nejefektivnější rozhodování je totiž takové, které je co nejblíže občanům. Ano, toto EU dlouhodobě nechápe. A to je jedna z věcí, která je potřeba změnit jako první. Rozhodovat se má blíže občanům!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama