RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2023 14:09:00

Vzbuzování strachu z neznámého či změn je snazší a spolehlivější

Vzbuzování strachu z neznámého či změn je snazší a spolehlivější

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novotám ve společnosti.

 Kulturní války? Po politicích musíme chtít víc!

Mám víc důvodů, proč jezdím rád na jednání pléna EP do Štrasburku. Jedním z nich je to, že se tam občas potkávám s výjimečnou a skvělou osobností, která tam navíc representuje naši zemi.

“Pro politiky je mnohem snazší hovořit o kulturních otázkách, jako jsou sňatky pro všechny či práva žen, než vysvětlovat občanům, proč ekonomika nefunguje, a proč jejich potřeby nejsou zajištěny,” to říká paní Kateřina Šimáčková, česká soudkyně u Evropského soudu pro lidská práva.

Jak dále řekla v rozhovoru s Michaelem Rozsypalem pro Český rozhlas Plus, „lidé totiž mají pocit, že to byly tyto novinky, které jim zkomplikovaly život. Proto se drží tradice alespoň v některých otázkách.“

Mnoho politiků právě tohoto pocitu zneužívá. A zdá se, že to funguje (jinak by to asi nedělali). Bohužel, vzbuzování strachu z neznámého či změn je snazší a spolehlivější, než přesvědčování k potřebě změn, které jsou pro udržení naší kvality života vlastně nutné. A mimochodem, země, kde se „lidem opravdu dobře žije“ mají obvykle vyřešené i kulturní války, neb i ty jsou nutné pro to, aby co nejvíce lidí mohlo žít spokojený život.

Proto bychom se i my měli vydat touto cestou místo bojů proti Istanbulské úmluvě nebo manželství pro všechny, které oprávněně část společnosti již dlouho žádá, a soustředit se na jiné problémy, které kvalitu našeho života ohrožují.

Celý rozhovor s paní soudkyní si určitě pusťte, neb i s odkazem na svou soudní praxi popisuje tyto věci mnohem lépe než já ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama