Michal Šmarda

  • SOCDEM
  • Nové Město na Moravě
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2023 14:30:00

Odsuzujeme násilí a zneužití funkce pirátským politikem

Odsuzujeme násilí a zneužití funkce pirátským politikem

Sociální demokracie jednoznačně odsuzuje násilí a výtržnosti pirátského náměstka na ministerstvu vnitra Lukáše Koláříka.

 „Voliči od politiků očekávají pomoc a slušné chování. Doufají, že využijí důvěru a svěřené pravomoci k prospěchu společnosti,“ uvedl předseda sociální demokracie Michal Šmarda.

Sociální demokracie proto požaduje jasné stanovisko od předsedy Pirátů Ivana Bartoše k fyzickému násilí vůči podřízené jeho spolustraníkem. „Ptáme se, jak dlouho a v jakém rozsahu zneužíval funkci a státní majetek náměstek ministra vnitra, a jaké jsou záruky, že se zneužití funkcí pirátskými trafikanty nebude opakovat,“ požaduje vysvětlení Michal Šmarda. Ten by rád od předsedy Pirátů slyšel, jak se s fyzickým násilím svého člena vypořádá.

Požadujeme rovněž podobné vyjádření ministra Rakušana. „Je to skutečně standardní způsob využití vládního ubytovacího zařízení, kde se incident odehrál? Kdo hradí náklady na podobné akce? Jaké akce se v zařízení hotelu Spiritka konají? Jsou záruky, že nesouží k podobným mejdanům?“ ptá se dále předseda SOCDEM.

Piráti se musí jasně vyjádřit, zda heslo “Pusťte nás na ně” opravdu znamenalo výzvu k bití žen nebo i něco jiného. Je to důležité zvláštně v době, kdy má vláda, které jsou členy, velmi vlažný vztah k přijetí Istanbulské úmluvy, která má násilí na ženách a řádění takovýchto lidí bránit.

Vládní politici místo toho, aby řešili problémy voličů, zneužívají státní majetek k pitkám a místo ochrany slabých mlátí ženy. „Vedení Pirátů se navíc tváří, že se nic neděje. Věřím, že to není tak, že s touto novou vládní kulturou souhlasí,“ uzavírá Michal Šmarda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama