JUDr. Jindřich Rajchl

Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2023 12:06:00

Velká výhra

Velká výhra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozhodnutí soudu o omluvě Tomáše Etzlera Jordance Jiráskové

 Obvodní soud pro Prahu 7 uložil Tomáši Etzlerovi, aby se na svém twitterovém účtu omluvil Jordance Jiráskové za to, že ji označil výrazy “prokremelská svoloč” a “kolaborantka”. Jasně tím řekl, že tato ničím nepodložená obvinění překračují meze zákona.

Pokud páteční rozsudek potvrdí i odvolací soud, tak konečně odzvoní všem fanatikům, používajícím vůči kriticky smýšlejícím lidem lživá tvrzení o kolaboraci s Ruskou federací. Mám z tohoto vítězství opravdu velkou radost. Rozsudek je nadto dle mého názoru velmi precizně odůvoněn, takže věřím, že obstojí i v případě odvolání u vyšší soudní instance.

Aspoň někde ještě právo funguje. Při výkonu advokacie jste velmi často frustrováni, protože některé výroky jsou skutečně naprosto nepochopitelné. Ale pak přicházejí občas chvíle, kdy si říkáte, že to přece jen má smysl. Tohle je jedna z nich.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama