Radek Koten

  • SPD
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2023 8:13:00

Německo má nedostatek pracovníků, ale nadbytek migrantů na dávkách

Německo má nedostatek pracovníků, ale nadbytek migrantů na dávkách

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci.

 Překvapení? Nikoliv. Německo se potýká s velkým nedostatkem pracovníků v mnoha oborech, na druhé straně měsíčně vyplácí 436 milionů eur (v přepočtu téměř 10,5 miliardy korun) ve formě podpor pro téměř 600 tisíc práceschopných migrantů ze Sýrie, Afghánistánu a Iráku, píše web týdeníku Focus. Starostové místních samospráv a politici opoziční CDU volají po okamžité změně.

Spolkový úřad práce uvedl, že letos v březnu pobíralo v průměru 743 eur (téměř 18 tisíc korun) celkem 587 006 práceschopných migrantů. „Tito lidé mohou okamžitě nastoupit do práce,“ řekl Christian Ludwig, mluvčí Spolkového úřadu práce v Norimberku, kterého citoval web Focus.de.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama