Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2023 23:05:00

Pak už se slovu „kolaboranti" vyhýbat fakt nemáme

Pak už se slovu „kolaboranti" vyhýbat fakt nemáme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kolaboraci.

 Jestli pořád dumáte nad tím, co je to hybridní válka, hybridní operace či působení, tak tady máte jeden učebnicový příklad.

Na veřejnost totiž uniklo docela zajímavé čtení – korespondence mezi ruským propagandistou Vladimira Sergijenkem a jeho kontakty. A co byste řekli – bylo to tam.

Ukázalo se, že rusové během války napřímo úkolovali německou AfD – krajně pravicovou stranu, která má v německém parlamentu 83 poslanců a teď, bohužel, vychází jako druhá nejsilnější v tamních průzkumech. Jedním ze zadání, které měla strana obdržet, bylo zvrátit dodávky zbraní na Ukrajinu. Co také jiného, že.

Podle mě to ukazuje na dvě věci. Pokud si někdo myslel, že rusové teď mají plné ruce práce s vražděním Ukrajinců a nebudou se tolik snažit s podplácením těch, kteří se ve veřejných institucích na Západě koupit nechají, tak se spletl. Ta druhá je fakt, že podobných populistů schovávající se za národní zájmy, tady máme taky dost – je podle mě jen otázka času, kdy podobně ukáže někdo prstem i na ně. Pak už se slovu "kolaboranti" vyhýbat fakt nemáme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama