Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2023 22:27:00

Odcházím z Raiffeisenbank, podporuje ruskou válku

Odcházím z Raiffeisenbank, podporuje ruskou válku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k odchodu od Raiffeisenbank.

 Po 21 letech odcházím od Raiffeisen Bank. Nechci podporovat banku, která svými penězi podporuje ruskou válku a dosud neučinila žádný krok k odchodu z ruského trhu.

659 milionů euro je částka, kterou banka odvedla v Rusku na daních. Z toho 100 milionů euro je tzv. „excess profit tax“, mimořádná daň, která má sloužit k výplatě mezd ruským vojákům.

Po zveřejnění této informace jsem kontaktoval tuzemskou RB s prosbou o sdělení, co udělala Raiffeisen Bank International AG ohledně odchodu z ruského trhu.

Pro férovost zveřejňuji úplnou odpověď:

„Chtěli bychom Vás informovat, že tuzemská Raiffeisenbank je na ostatních dceřiných firmách skupiny RBI v dalších zemích zcela nezávislá a podniká výhradně v ČR a EU. Přestože z naší pozice a s ohledem na vzájemnou nezávislost jednotlivých bank ve skupině RBI nám nepřísluší toto rozhodnutí předjímat, ale vedení RBI pravidelně poskytujeme zprávy o postojích našich klientů i české veřejnosti a jsme přesvědčení, že ho ve svém rozhodování o dalším postupu silně zohlední.“

Po dalších 3 měsících silně nezohlednila nic. Tedy ten signál musí být zřejmě silnější a v jediné řeči, na kterou očividně některé banky a firmy slyší. V řeči peněz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama