Josef Klement

  • BPP
  • Žďár nad Sázavou
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2023 23:14:00

Promýšlíme pečlivě naši společnou budoucnost

Promýšlíme pečlivě naši společnou budoucnost

KDU-ČSL je stranou, která hledí do budoucnosti. Dnes odchází z celkových výdajů státního rozpočtu 1/3 peněz na důchody.

Chceme zajistit dostatek financí i do dalších oblastí, do školství, zdravotnictví, zemědělství, na dopravu a zastavit další zadlužování státu. K tomu je nutná Důchodová reforma.

To ale v žádném případě NEznamená, že se důchody sníží, či se zastaví jejich valorizace. Tady musí dojít k takovým opatřením, aby se balíček peněz, který je určen na důchody stále doplňoval a nemuselo se neuváženě brát z jiných balíčků, určených na nemocnice, školy, silnice a podobně. Tak jak to bylo nezodpovědně praktikováno předchozí vládou Andreje Babiše. Tímto způsobem nám vrostl státní dluh.

Proč Lidovecká důchodová reforma? Rodí se stále méně dětí, prodlužuje se délka života a roste délka života stráveného v důchodu. V roce 2002 připadali na 1 důchodce 3 pracující, za 30 let to bude 1 pracující na 1 důchodce.

Za každého zaměstnance odvádí zaměstnavatel daleko vyšší pojistné, než si odvedou OSVČ. Proto mají lidé na OSVČ v důchodu nízké důchody. Pojďme je motivovat k vyšším vyměřovacím základům.

Využívejme zkrácené úvazky, ty budou oproti DPP a DPČ započítány do odpracované doby pro výpočet výše důchodu.

Umožnili jsme vznik lesních školek, zachránili jsme dětské skupiny, na příští rok připravujeme sousedské hlídání. Vytvořili jsme dobré podmínky, aby se maminky mohly vrátit zpět do práce.

Myslíme na rodiny, dáme možnost manželům sdílet své výdělky pro výměru důchodu, zmírní se rozdíly mezi důchody žen a mužů.

To, a ještě více čtěte dál: Důchodová reforma (mpsv.cz)

Tato plánovaná reforma dává jistotu a závazek stávajícím i budoucím lidem, že důchody porostou a ocení se tak odpracované roky občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama