PhDr. Olga Richterová

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2023 20:03:00

Jde mi o zvýšení dostupnosti psychoterapie

Jde mi o zvýšení dostupnosti psychoterapie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navýšení fondů na prevenci duševního zdraví

 Právě fondy prevence pojišťoven, které se nám podařilo zhruba třikrát navýšit, jsou tím vhodným nástrojem. Díky navýšení objemu peněz ve fondech prevence pak tyto příspěvky do budoucna mohou být i vyšší. A to dlouhodobě - pozměňovací návrh, který jsem prosadila, obsahuje i automatickou valorizaci.

Jistě, fondy prevence poskytují škálu příspěvků na zdravý životní styl, například na sportovní kroužky pro děti, pro zdravotně znevýhodněné to znamená i lepší příspěvky na diety, pomůcky pro diabetiky, a mnohé další.

Ale terapii vnímám jako důležitou možnost řešit řadu stavů před tím, než se zhorší. A vedle prevence i jako úlevu ostatním specializacím ve zdravotním systému.

V programu prevence duševního zdraví vnímám dvě výhody:

  • Volnější kapacity terapeutů v soukromém sektoru se tak nabízejí pojištěncům. 
  • A příspěvek od pojišťovny řadu lidí povzbudí k vyzkoušení terapie, kterou mohou zvažovat. Díky fondům prevence. To je win win situace, výhodná pro všechny.

Velké poděkování patří pro našeho náměstka ministra zdravotnictví Josefu Pavlovicovi, ve spolupráci se nám podařilo vyjednat cca trojnásobné navýšení fondu prevence zdravotních pojišťoven. Jeho naplnění je dobrovolné, ale pro pojišťovny se tak otevřel způsob, jak dostupnost terapeutické péče zvýšit. A to se daří!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama