Mgr. Ondřej Kolář

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2023 17:15:00

Rusové nám ukradli kus území Stromovky

Rusové nám ukradli kus území Stromovky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku a výročí 21. srpna 1968.

 Tak tady máme výročí srpnové invaze a já bych při té příležitosti zmínil jednu dost šílenou památku na tuhle smutnou událost – ukradený kus území Stromovky.

Právě po 21. srpnu 1968 si Sověti pojistili nejen politický vliv v Československu, ale stejně násilně taky kusy území kolem své ambasády. Tu pak obehnali zdí – a nazdar. Ta šílenost spočívá v tom, že z pohledu mezinárodních úmluv je jedno, že ten kus území prostě ukradli, teď je to součást jejich ambasády a vztahuje se na něj vídeňská úmluva.

Neumím si moc představit, jak s touhle konkrétní věcí naložit, ty nápady na boření zdi jsou spíš UFO. S čím ale můžeme něco dělat, jsou všechny ty ostatní zabrané domy v Bubenči. K těm přišli rusové na základě smluv se socialistickými vládami. Tam je to vypořádání se o dost snazší, protože tyhle domy a pozemky pod diplomatickou ochranu nespadají.

Nějak se mi nedaří smířit se s tím, že to takhle necháme a budeme v Malé Moskvě na Praze 6 trpět lidi, kteří jsou bezpečnostním rizikem, byty, kde nevíme, co se děje, a prostě obecně přehlížet historické křivdy i aktuální dění.

Takže i přes léto pracuju na tom, aby se to změnilo. Po schůzkách se všemi, kterých se tohle téma týká (tedy vyjma rusů) aktuálně pracujeme na tom, jestli je možné celou tuhle záležitost vyřešit nějakým zákonem.

Sověti nám ukradli kus Stromovky na sílu, rád bych je o „državy“ v Bubenči připravil pěkně systémově. Držte palce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama