Michal Šmarda

  • SOCDEM
  • Nové Město na Moravě
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2023 6:15:00

Nedopustíme rozklad státu a veřejných služeb

Nedopustíme rozklad státu a veřejných služeb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením Filovy vlády.

 Sociální demokracie nedopustí rozklad státu a veřejných služeb.

Zaměstnanci veřejného sektoru se stali obětními beránky škrtů. Vláda vedená ODS jim snižuje platy, ministr financí Stanjura se chlubí propouštěním pracovníků finanční správy, zatímco daňové příjmy neodpovídají slibovanému výhledu. Pětikoalice si hraje s čísly DPH a zcela nesmyslně přeřazuje zásadní položky do vyšší sazby.

Vláda musí férově komunikovat i jednat.

Daňovou správu je třeba posílit a zamezit daňovým únikům a podvodům.

Nevratné dotace nemají směřovat na podporu největších firem. Náklady na růst nadnárodních korporací nemohou platit občané prostřednictvím dotací. Stát má velkým firmám poskytovat pouze garance, případně zvýhodněné úvěry.

Odmítáme žonglování se sazbami DPH, které odnesou středně a nízkopříjmoví lidé. Je nesmyslné zvyšovat DPH například u kojenecké vody, minerálek, tepla, vodného a stočného, veřejné dopravy, dětské výživu nebo u vstupného na kulturní a sportovní akce.

Chceme lidskost místo sobectví. Jsme Sociální demokracie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama