JUDr. Markéta Vaňková

  • ODS
  • Brno
  • primátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2023 23:30:00

Podpoříme republikové mistrovství v mobilních a počítačových hrách

Podpoříme republikové mistrovství v mobilních a počítačových hrách

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k plánům brněnského magistrátu.

 Nejdůležitější body předposlední prázdninové rady:

Dvěma miliony korun podpoříme republikové mistrovství v mobilních a počítačových hrách 2023, které se bude konat v listopadu na výstavišti opět v rámci festival LIFE! Šampionát, který je nejvýznamnější akcí e-sportu u nás, hostí BRNOmycity už od roku 2015 a určitě v tom budeme chtít pokračovat. O prvenství se bude bojovat v několika herních titulech. Největším lákadlem, což fanoušci jistě dobře vědí, bude finále ve hře Counter-Strike: Global Offensive.

Přestavba kulturního centra CO.LABS, nominace starobrněnského opatství do Seznamu světového dědictví UNESCO, filmový dokument o hudebním skladateli Místenka k oknu aneb Citovky a řachandy Jiřího Bulise, brněnské vystoupení Symfonického orchestru Středoněmeckého rozhlasu z Lipska, Centrum umění nových médií – Vašulka Kitchen Brno nebo Nadační fond Josefů K., který pomáhá mladým umělcům vstoupit na pracovní trh. To jsou projekty, které chceme jako město podpořit, ať už finanční dotací nebo třeba poskytnutím prostor.

Další tři žadatelé získají dotaci na využití srážkové vody – letos jsme schválili již pět žádostí, dosavadní celková částka 72 tisíc se tak zvedne o dalších 60 tisíc korun. Nové žádosti je možné podávat až do konce října.

Jednodušší a také přehlednější budou od příštího roku pravidla při hlasování v rámci participativního rozpočtu Dáme na vás. Nebude již nutné sbírat prvotní podporu u jednotlivých projektů, ale všechny podněty budou nejprve posouzeny z hlediska proveditelnosti. Pak bude následovat finální hlasování Brňanů.

Jasná pravidla dostane také zveřejňování na portálu data.brno.cz, kde především městské společnosti, ale i například brněnské vodárny, Kordis nebo Kancelář architekta města Brna - KAM Brno, publikují otevřená data například o základní dopravní a technické infrastruktuře, jízdních řádech a polohách vozidel, aktuálních teplotách  nebo kontejnerech na tříděný odpad.

Prohloubení spolupráce při výzkumu, ale také při popularizaci vědy, a to vše napříč obory. Takový je cílem memoranda, které v září podepíšeme s Akademií věd ČR. Konkrétně jde například o společnou podporu pracovišť, které se zapojí do národních i mezinárodních programů či sdílení odborných znalostí, které využijeme k rozvoji Brna.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama