Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2023 7:23:09

Hnutí SPD má na rozdíl od vlády návrhy řešení pro zajištění dostupného bydlení!

Hnutí SPD má na rozdíl od vlády návrhy řešení pro zajištění dostupného bydlení!

Současná Fialova vláda neplní téměř nic, co při svém nástupu občanům slibovala. Jako jeden z mnoha slibů, který vůbec nerealizuje, spočívá v zajištění dostupného bydlení hlavně pro mladé a pracující rodiny s dětmi.

Vláda tvořená pětikoalicí dostupnost bydlení lidem vlastně zhoršuje a spíše než pomoc hází lidem klacky pod nohy, viz např. tím, že navyšuje daň z nemovitosti a zvyšuje DPH na palivové dřevo. Jak vyplývá z aktuálního Property indexu poradenské společnosti Deloitte, který zveřejnila ČTK, Česká republika je v Evropě druhou nejméně dostupnou zemí pro koupi vlastního bydlení. Na pořízení nemovitosti o 70 metrech čtverečních je třeba průměrně 13 hrubých ročních platů. Mladé rodiny tak bez finanční pomoci rodičů mohou na vlastní bydlení zapomenout. 

Hnutí SPD tento stav dlouhodobě kritizuje a vyzývá vládu, aby už konečně začala něco pro lidi v této oblasti konat, ale to je jako házet hrách na stěnu. Nekompetentní probruselská vláda se ani nechce zabývat našimi návrhy řešení, jak pomoci občanům, aby si zajistili vlastní bydlení. Ve věci bytové politiky přináší hnutí SPD řadu návrhů, jak pomoci našim občanům k řešení jejich bytové situace. Všichni občané se mohou na našich webových stránkách (www.rodinana1miste.cz) blíže seznámit s naším projektem: "Rodina na prvním místě", ve kterém nabízíme možná řešení vedoucí k získání vlastního bydlení, a to nejenom pro mladé rodiny. Speciálně podpoříme mladé pracující rodiny, pracující rodiny s dětmi a pracující rodiny s nižšími příjmy. V oblasti bydlení je nutné podpořit družstevní výstavbu, výhodné manželské půjčky rodinám a nájemní bydlení v obecních bytech.

V rámci výše zmíněného projektu chceme zavést výhodné manželské půjčky až do výše 800 tisíc korun pro pracující rodiny s výrazným snížením splácené částky vždy po narození dítěte, a poskytneme příspěvek na splácení hypotéky rodinám v době, kdy jeden z rodičů pečuje o dítě v rámci rodičovské dovolené. Naší prioritou je zvýšení porodnosti, a proto též navrhujeme výrazně zvýšit daňová zvýhodnění na děti; na dvojnásobek u prvního a druhého dítěte v rodině a na čtyřnásobek u třetího a každého dalšího dítěte. Pracujícím rodičům zvýšíme porodné na první a druhé dítě a poskytneme jim porodné i u třetího a každého dalšího narozeného dítěte. Rodičovský příspěvek budeme pravidelně zvyšovat včetně přídavků na děti pro pracující a zdravotně postižené rodiče.

Vycházeje prioritně z programu hnutí SPD, je našim cílem podpora všech slušných a pracujících občanů a rodin s dětmi, kdy jejich podpora ze strany státu musí být skutečně výrazná a motivující. Máme připraven ucelený systém dostupné podpory rodin ze strany státu – od založení rodiny až po důstojné stáří. Zaleží jenom na občanech, voličích, aby podpořili naše hnutí ve všech nadcházejících volbách (hlavně v těch parlamentních), a pokud bude naše hnutí součástí příští vlády, budeme tento program realizovat. V hnutí SPD své sliby plníme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama