Bc. Markéta Gregorová

Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • Piráti
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2023 16:21:00

Ruské řádění na Ukrajině nezná letní prázdniny

Ruské řádění na Ukrajině nezná letní prázdniny

Pirátská europoslankyně Markéta Gregorová hostí v prostorách Evropského parlamentu unikátní výstavu fotografií vyobrazujících následky pustošení Ukrajiny ruskými vojsky. Smyslem výstavy je připomenout realitu, které čelí ukrajinský národ.

 „Pohled na stovky aktuálních fotografických záznamů řádění ruské armády na Ukrajině mnou otřásl. Domnívám se, že připomenutí trvající každodenní reality ukrajinského lidu pod ruskou agresí je cenné právě v letních měsících, které máme tendenci vnímat jako ‚okurkovou sezónu‘. Stateční Ukrajinci a Ukrajinky, kteří nasazují své životy v obraně své země, ani letos žádnou letní dovolenou nemají,“ vysvětluje Pirátka Gregorová motivy uspořádání výstavy, kde je vystaveno přes 80 fotografií.

Na výstavě se podílejí organizace Team4Ukraine a Maidan Monitoring Information Center. Slavnostní otevření výstavy se konalo v prostorách Evropského parlamentu ve středu 30. srpna. Zahájení se zúčastnili zástupci obou spolupořadatelů, kteří představili příběhy fotografií i práci obou organizací.

„Zprostředkovat probíhající tragédii ukrajinského lidu je to nejmenší, co můžeme nyní dělat. Vědomí, že jejich spojenci napříč evropskými národy jejich utrpení vidí i v čase, kdy se může zdát, že ruskou agresi v médiích nahradily dovolenkové reportáže, je důležitým signálem, že na ně nezapomínáme a jsme připraveni jim dál pomáhat s vyhnáním ruského agresora, potrestáním pachatelů válečných zločinů i následnou obnovou jejich země,“ uzavírá Gregorová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama