Ing. Jana Komrsková

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • nám. primátora HMP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2023 8:22:00

Ambice, plán i odhodlání máme a startujeme proměnu Prahy

Ambice, plán i odhodlání máme a startujeme proměnu Prahy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozvoji Prahy.

 69 klíčových projektů, přehled aktivit, stavu projektů, strategií a záměrů v udržitelné energetice a budovách, udržitelné mobilitě, cirkulární ekonomice a adaptaci na klimatickou změnu. Předložila jsem Radě hl. města Prahy Zprávu o druhém roce naplňování klimatického plánu do roku 2030. A tohle všechno obsahuje.

Povedlo se nám dosáhnout významných posunů v hlavních projektech. Koupili jsme bioplynku v Chrástu s cílem navýšení kapacity až na 80 tisíc tun bioodpadu, vyrábíme bioCNG v čistírně na Císařském ostrově, rozvíjíme projekt výstavby Energocentra na ÚČOV s kapacitou výroby tepla až pro 93 0000 pražských domácností a mimo další zbavujeme pražské MHD uhlíkové stopy. Přijali jsme plán Cirkulární strategie a jdeme dál v adaptaci na změnu klimatu.

Shrnující seznam opatření v klíčových oblastech má pětatřicet stran a to, co je v současné době nejviditelnější - ochlazování a zelenání Prahy díky sazbě stromů, keřů a posilování modro-zelené infrastruktury, jste určitě už zaregistrovali ve svém okolí.

Pražští radní pro rok 2023 schválili také dotace z Programu na podporu projektů ke zlepšení stavu životního prostředí hl. m. Prahy pro 130 projektů od 81 žadatelů v celkové hodnotě 40 milionů korun.

Ambice, plán i odhodlání máme a startujeme proměnu Prahy v udržitelnou metropoli budoucnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama