Mgr. Dagmar Navrátilová

  • LIDEM
  • Opatovice
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2012 17:56:20

Není možné upravovat historii k obrazu svému

Není možné upravovat historii k obrazu svému

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek svým prohlášením na adresu katolické církve, že není vyjasněna její role za druhé světové války, překročil veškeré myslitelné meze slušné debaty.

Lubomír Zaorálek by se měl hluboce stydět. Seznámení s fakty totiž místopředsedu ČSSD usvědčuje přinejmenším z ideologické slepoty, která ho postihla poté, co si církve dovolily vyjádřit svůj názor.

Připomínám proto Lubomíru Zaorálkovi, že za nacistické okupace bylo perzekuováno 371 českých katolických kněží a řeholníků, z nichž 260 prošlo koncentračními tábory, 8 bylo popraveno, 58 zemřelo v koncentračních táborech a věznicích a 7 zemřelo na následky věznění. Ještě děsivější situace panovala v okupovaném Polsku. V nacistických věznicích a koncentračních táborech zemřelo 5 polských biskupů, 2 060 kněží, 127 bohoslovců, 200 řeholníků a 243 řeholnic.

Vůbec se církvím nedivím, že srovnaly proticírkevní kampaň ČSSD s komunistickou propagandou. Účelové vyvolávání závisti v zájmu vlastního politického prospěchu a zajištění teplých místeček v krajských zastupitelstvech a v Senátu je věcí, která do moderní demokratické společnosti vůbec nepatří.

Dagmar Navrátilová, poslankyně Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama