JUDr. Václav Musílek

  • Trikolora
  • Praha 8
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2023 14:07:00

Mýta, cla a poplatky jsou symbolem chudoby

Mýta, cla a poplatky jsou symbolem chudoby

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k uvažovanému zpoplatnění vjezdu do centra Prahy

 Předně je třeba říci, že žádné nařízení magistrátu o poplatku za vjezd do centra Prahy neexistuje. Toto téma bylo záměrně rozehráno jednak náměstkem primátora Hřibem, jednak progresivistickou radnicí Prahy 1. Realita je taková, že jde pouze o námět, ke kterému se mají dokonce roku vyjádřit ty městské části, které s Prahou 1 sousedí.

K nim patří i „moje“ Praha 8 a mohu téměř s jistotou garantovat, že naše stanovisko bude negativní. Pokud jde o samotné mýtné, kdosi moudrý kdysi napsal něco v tom smyslu, že mýta, cla a poplatky jsou symbolem chudoby, naopak volný pohyb je symbolem bohatství. Zcela s tím souhlasím.

Věřím, že žádné takové rozhodnutí nepadne. Jeho případné důsledky by byly zřejmé. Praha 1 trpí hlavně magistrálou, na tu by se omezení nevztahovalo. Ostatní doprava by se ocitla v naprostém chaosu, dopravní zácpy (správně kongesce) by všude v okolních městských částech narostly do netušených rozměrů.

Například představa, že by doprava z Rohanského nábřeží nemohla pokračovat do centra bez zaplaceného mýta, je zcela mimo realitu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama