Mgr. Renáta Zajíčková

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2023 9:14:00

Radek Sárközi a jeho spolek, se neopírá o oficiální status ani mandát

Radek Sárközi a jeho spolek, se neopírá o oficiální status ani mandát

V reakci na stanovisko spolku Pedagogická komora, z. s. ze dne 13. září vydala poslankyně Renáta Zajíčková veřejnou odpověď, v níž ostře kritizuje chování prezidenta tohoto spolku Radka Sárköziho na Národním konventu o vzdělávání.

 Poslankyně zdůraznila, že takové chování na půdě oficiálních institucí je nepřijatelné.

Poslankyně Renáta Zajíčková své vyjádření komentuje: „Pedagogická komora, jak ji reprezentuje Radek Sárközi a jeho spolek, se neopírá o oficiální status ani mandát. Veřejnost i odborníci by měli být obezřetní při považování tohoto spolku za oficiální hlas pedagogů. Jsem přesvědčena, že pedagogická veřejnost si zaslouží reprezentaci, která jedná v politickém i veřejném prostoru transparentně a v souladu s principy slušnosti a respektu vůči všem zúčastněným stranám.“

Dále poslankyně poukázala na dlouhodobé nesplnění zákonných povinností ze strany spolku a zavádějící název spolku, který může klamat veřejnost i média. Také vyjádřila svou nedůvěru vůči prezidiu spolku a vyzvala jej k transparentnímu jednání a doložení pravdivosti o počtu svých členů.

Poslankyně dále vyjádřila vděk všem předním českým organizacím z oblasti vzdělávání, které se k její veřejné výzvě připojily.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama