Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2023 18:09:00

Pomoc na lokální úrovni bývá nejefektivnější

Pomoc na lokální úrovni bývá nejefektivnější

Pražští radní rozhodli na pondělním zasedání o vyhlášení Programu podpory aktivit městských částí hl. m. Prahy v oblasti pomoci lidem bez domova na lokální úrovni pro rok 2024.

 Cílem programu je podpořit projekty zaměřené na zajištění materiální pomoci včetně výdeje jídel a udržování kontaktů s lidmi bez přístřeší či pomoc s uplatněním lidí bez domova na trhu práce. Žádosti budou moci městské části podávat od 30. října do 12. listopadu 2023 a hlavní město na program vyčlenilo 15,5 milionu korun.

Hlavní město vyhlásilo dotační program určený pro městské části na podporu aktivit v oblasti pomoci lidem bez domova pro příští rok. Dotace zároveň podporuje systémovou spolupráci hlavního města a městských částí v oblasti sociální politiky, přičemž může zásadním způsobem pomoci lidem bez přístřeší ukončit bezdomovectví prostřednictvím pomoci s pracovním uplatněním nebo bydlením.

„V oblasti služeb a péče o lidi bez domova je spolupráce hlavního města s městskými částmi obzvláště cenná, protože městské části velmi dobře vědí, jak těmto lidem pomoct. Pokud je totiž pomoc realizována na lokální úrovni, bývá nejefektivnější. Spolupráci v této oblasti proto pokládáme za nezbytnou a zásadní,“ říká náměstkyně primátora pro sociální a zdravotní oblast Alexandra Udženija.

Městské části mohou prostředky využít na nízkoprahové služby pro osoby bez domova, tedy například na projekty zaměřené na zajištění materiální pomoci včetně výdeje jídel a udržování a posilování kontaktů s lidmi bez přístřeší, kteří se pohybují na území městské části. Dále pak například na projekty, jejichž výsledkem je zajištění pracovního uplatnění pro osoby bez přístřeší v podobě krátkodobých brigád i dlouhodobého zaměstnávání nebo vytvoření důstojného a stabilního bydlení pro osoby bez přístřeší.

Lhůta pro podání žádosti je od pondělí 30. října do neděle 12. listopadu 2023. Předpokládaný celkový objem peněžních prostředků na financování programu je 15 500 000 korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama