Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2012 17:16:08

V Brně dnes začíná Mezinárodní hudební festival Špilberk

V Brně dnes začíná Mezinárodní hudební festival Špilberk

Již po třinácté přivítá příznivce hudebního festivalu Špilberk velké nádvoří brněnského hradu

Uskuteční se tam tři festivalové večery. První dva koncerty budou patřit Filharmonii Brno a symfonické hudbě, koncert třetí pak potěší milovníky hudby rockové.

„Tento festival má již v kulturním programu letního Brna své pevné místo. Chce být svátkem a oslavou hudby, která je odpradávna prostředníkem mezi lidmi. A těm, kteří chtějí naslouchat, přináší nevšední a inspirující zážitky a hodnoty,“ říká primátor města Brna Roman Onderka

Program zahajovacího koncertu letošního festivalu je složen ze skladeb dvou velikánů české romantické hudby – Bedřicha Smetany a Antonína Dvořáka. Druhý festivalový večer pak přinese jména a hudbu světových klasiků – George Gershwina a Petra Iljiče Čajkovského. Třetí večer spadá do žánrově odlišné části festivalu a přinese zajímavé spojení rocku a symfonické hudby. Uslyšíme koncert, který je pokračováním úspěšné série Skladeb rockových legend Metropolitního symfonického orchestru v čele s dirigentem Ariellem Sharonem. Pěveckých partů se ujme oblíbený zpěvák Jiří Zonyga. 

„Tento výběr má velkou šanci, že zaujme jak pravidelné návštěvníky filharmonických koncertů, tak ty, kteří symfonickou hudbu nevyhledávají zase tak často. Poděkování patří  brněnské filharmonii, která dokáže skloubit letní oddechový čas s vysokými nároky festivalu na hudební kvalitu,“ dodává primátor města Brna Roman Onderka.

Mezinárodní hudební festival Špilberk 2012 se koná od 11. do 16. srpna.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama