ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2023 20:03:00

Vláda udělala ze lhaní a neplnění předvolebních slibů běžnou praxi

Vláda udělala ze lhaní a neplnění předvolebních slibů běžnou praxi

Stanovisko předsednictva Svobodných k výsledkům průzkumu důvěry vládě Petra Fialy, publikované na veřejném facebookovém profilu strany

 Není divu, že této vládě lidé nevěří. Za rekordní nedůvěru přitom nemůže nikdo jiný než právě tato vláda. Když totiž čelní představitelé vlády dělají přesný opak toho, co slibovali před volbami, nebo dokonce i opak toho, co slibovali po volbách, je obtížné věřit tomu, že do budoucna už lhát nebudou.

Svobodní si velmi dobře uvědomují, že důvěru lze snadno ztratit a daleko obtížněji obnovit, a z toho vychází i naše předsednictvo ve svém stanovisku.

Stanovisko předsednictva Svobodných:
„Vzhledem ke krokům této vlády, jako je zvyšování daní, výdajů, zvyšování tlaku na omezování svobody slova apod., konstatují Svobodní svůj nesouhlas s počínáním této vlády. Tato vláda zcela pošlapává své předvolební sliby, a koná dokonce v rozporu s vládním prohlášením z roku 2021, na základě kterého získala důvěru Sněmovny. Tato vláda tak škodí České republice nejen svými faktickými kroky, ale zejména tím, že podkopává důvěru lidí v demokratické instituce, neboť udělala ze lhaní a neplnění předvolebních slibů běžnou praxi, což může v konečném důsledku věst k apatii společnosti a neochotě se účastnit voleb. Jedná se o jednu z nejvíce levicových vlád naší samostatné historie, a to přestože se tato vláda často sama tituluje jako (středo)pravicová, což je její další závažný prohřešek.”

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama