ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2023 23:08:00

Vláda se o zvládnutí státního rozpočtu už ani nesnaží

Vláda se o zvládnutí státního rozpočtu už ani nesnaží

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k skrytým výdajům návrhu státního rozpočtu pro rok 2024

 Ministerstvo financí navrhuje na příští rok marketingový, tedy opticky lépe vypadající rozpočet, než jakým ve skutečnosti je. Tvrdí to ekonomové oslovení CNN Prima NEWS, kteří se pozastavují zejména nad položkou 26 miliard korun, která z rozpočtu odtekla do Státního fondu dopravní infrastruktury.

Rozpočet by po přidání těchto skrytých výdajů atakoval schodek 300 miliard korun a přiblížil by se znovu letošním číslům. Kde jsou slibované úspory na výdajové straně?

Při detailnějším pohledu na rozpočet se nachází stále více podivností. Ministr financí nařídil ministerstvům proškrtat výdaje o desítky miliard, aby je následně postupně po jejich tlaku vracel zpět. Bohužel se proto zdá, že aktuální vláda vyrovnat státní rozpočet nejen nemůže zvládnout, ale v čele s neambiciózním premiérem a ministrem financí se o to už ani nesnaží.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama