Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2023 23:08:00

Z toho už se nevylžete

Z toho už se nevylžete

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výrokům premiéra Fialy ohledně dalšího navyšování cen energií.

Pane premiére, vy těm lidem zase lžete! Já vám řeknu, jak to celé je.

Od 18. února 2022 jsem vám radil, abyste zastropovali ceny energií u výrobců. Náš návrh na zastropování jste půl roku odmítali, označoval jste jej za extrémistický a populistický. Pak jste to udělal, ale zase špatně. Raději jste nechal vydělat vám spřátelené výrobce energií 350 miliard korun a teď chcete na občany a firmy přehodit dalších 65 miliard. To nemůžete myslet vážně. 

A ještě máte tu drzost, vymlouvat se na naši vládu?

Celé Dukovany jsme vám připravili my. Vy jste neudělali nic, jen jste to blokovali a teď se chlubíte naší prací. Ale v pohodě, hlavně to dodělejte.

A Temelín? Ten by vám nepomohl, měl být dostaven až v roce 2025, ale hlavně nedostatek elektřiny fakt problém není, když ji i dnes vyvážíme a draze kupujeme zpět.

Nečasova vláda, jejíž jste byl součástí, poslala každopádně do finále tendru na dostavbu Temelína ruský Rosatom. Určitě si pamatujete, jak se Topolánek a Nečas jezdili objímat s Putinem. Nicméně ten tendr zrušil Sobotka a tehdejší ministr Mládek, protože jsem odmítl, aby občané garantovali ceny elektřiny ČEZu.

Z toho už se nevylžete.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama