Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2023 10:24:00

Krajští silničáři jsou již připraveni ošetřovat silnice v regionu

Krajští silničáři jsou již připraveni ošetřovat silnice v regionu

Začátek listopadu je prvním dnem, kdy jsou silničáři zajišťující zimní údržbu v Královéhradeckém kraji v pohotovosti.

 Nadcházející zimní období budou udržovat více jak 3,5 tisíce kilometrů komunikací. Připravené mají desítky tisíc tun posypových materiálů a stovky kusů techniky, která jim pomůže udržovat silnice během zimy sjízdné.

„Na nadcházející sezonu zimní údržby silnic máme plánované náklady ve výši 225 milionů korun. V případě potřeby ale plán upravíme a náklady navýšíme podobně jako v minulých letech. Ať už chemicky či pomocí inertního materiálu budeme udržovat více jak 3,5 tisíce kilometrů silnic v regionu. I pro letošní rok klesl počet kilometrů komunikací, které se v zimě neudržují. Letos se jedná o 194 kilometrů silnic nižšího významu,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček.

V Královéhradeckém kraji je 413 kilometrů silnic I. třídy, 940 kilometrů silnic II. třídy a 2 388 kilometrů silnic III. třídy. Celkem je v regionu 3 741 kilometrů silniční sítě.

„Kapacita skladů jednotlivých cestmistrovství, včetně těch záložních, disponuje 21 tisíc tunami posypové soli a 6 100 tunami inertního materiálu. Na zimu je k dispozici 119 sypačů s radlicemi, 51 nakladačů, 12 sněhových fréz a 113 traktorových radliček,“ informoval ředitel Údržby silnic Královéhradeckého kraje Jiří Brandejs.

Techniku bude v nastávajícím zimním období obsluhovat 230 řidičů, 30 techniků na dílnách a také 85 dispečerů na 15 dispečerských stanovištích vybavených nezávislým elektrickým okruhem elektrické energie.

Řidičům je i v letošním roce k dispozici webová aplikace Zimní obslouženost, kde se dozvědí, kdy naposledy byl daný úsek ošetřovaný. Aplikaci najdete ZDE.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama