plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2023 11:17:00

Konsolidace veřejných financí je nezbytná

Konsolidace veřejných financí je nezbytná

Senátoři se na 18. schůzi sešli k programu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s konsolidací veřejných rozpočtů. Předseda senátorského klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra očekává, že senátoři klubu balíček podpoří většinou hlasů.

 Podle něj je konsolidace veřejných financí největším zájmem a je pro další úspěšné směřování země nezbytná.

„Všichni si uvědomujeme, že konsolidace veřejných financí je nezbytná, proto i náš klub velkou většinou během hlasování balíček podpoří. A to v původním znění, ve kterém přišel ze Sněmovny. Zároveň po ranním jednání s předsedou sněmovního hospodářského výboru jsme se domluvili i na znění doprovodného usnesení, které dnes k tisku připojíme v případě, že balíček dnešním hlasováním projde. Reflektujeme v něm i kritické, ale konstruktivní, postoje senátorek a senátorů,“ řekl na tiskové konferenci před jednáním Zdeněk Nytra, předseda senátorského klubu ODS a TOP 09.

Plénum se bude také zabývat Farmaceutickým balíčkem a některými unijními směrnicemi, např. o monitorování a odolnosti půdy. Senátoři a senátorky si dále vyslechnou informace vlády o výsledcích jednání Evropské rady, které se konalo 26.–27. října. Projednají také návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s elektronizací vybraných agend, a senátní návrh zákona senátorů Ladislava Václavce, Jitky Seitlové a dalších senátorů o podmínkách odborné a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama