Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.11.2023 6:23:00

Kraj otevřel opravenou silnici v Kramolně a Trubějově

Kraj otevřel opravenou silnici v Kramolně a Trubějově

Královéhradecký kraj dokončil další z rekonstrukcí silnic na Náchodsku. Po roční uzavírce byl zprovozněn více než tříkilometrový úsek silnice III/3036 mezi Kramolnou a Trubějovem.

 Náklady za stavební práce vyšly na více než 70 milionů korun včetně DPH.

„Více než 3,3 kilometru dlouhý úsek silnice jsme kompletně vyfrézovali, byly vybourány také konstrukční vrstvy pro provádění sanace krajů komunikace. Kromě nové vozovky stavbaři postavili opěrnou zeď v Kramolně i Trubějově. Kompletně vyměnili také uliční vpusti pro lepší odvodnění komunikace a nových chodníků,“ popsal rozsah rekonstrukce hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček.

Většinu nákladů pokryla dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Na investici se kromě kraje podílela také obec Kramolna, v jejíž režii došlo k vybudování nových chodníků v obou obcích. Zhotovitelem stavby byla společnost EUROVIA CS, a.s.

Královéhradecký kraj v letošní stavební sezoně na Náchodsku dokončil šestnáct dopravních staveb za více než 200 milionů korun. V celém regionu pak uskutečnil rekonstrukci 92 staveb za téměř 1,5 miliardy korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama