Ing. Petr Kulhánek

  • BPP
  • Karlovarský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2023 20:33:00

Ajaxův zápisník, který je zábavnou i poučnou formou prevence

Ajaxův zápisník, který je zábavnou i poučnou formou prevence

Karlovarský kraj pokračuje v podpoře unikátního preventivního projektu Ajaxův zápisník, který vzdělává děti v oblasti bezpečnosti.

 Rada Karlovarského kraje na svém prvním listopadovém zasedání odsouhlasila Krajskému ředitelství policie Karlovarského kraje dotaci ve výši 200 tisíc. Z poskytnutých prostředků bude uhrazen tisk zápisníků a výroba didaktických pomůcek spojených s projektem.

„Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje se na nás obrátilo se žádostí o individuální dotaci na částečnou úhradu nákladů spojených s realizací projektu Ajaxův zápisník. Vzhledem k tomu, že Ajaxův zápisník je podporován Karlovarským krajem již od roku 2002 a jedná se o přínosný projekt, díky němuž se děti učí, jak se chovat v nebezpečných situacích a jak jim úspěšně předcházet, rozhodli jsme se, že žádosti opět vyhovíme. Jak nám bylo navíc řečeno, o projekt je ze strany škol stále velký zájem a pro příští rok chystají policisté jeho novelizaci,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Projekt Ajaxův zápisník je určen především pro žáky 3. tříd prvních stupňů základních a speciálních škol. Každoročně do něj bývá zapojeno až 65 škol z našeho regionu. Začátkem školního roku obdrží žáci přihlášených škol zápisník z rukou policistů. Zápisník je rozdělen do deseti témat, ve kterých děti řeší společně s policisty, svými učiteli a rodiči nejrůznější úkoly. Těmi je provází oblíbený policejní pes Ajax. Obsah zápisníku je zaměřen na prevenci rizikových jevů a chování, mezilidské vztahy, sociální oblast, dopravní výchovu, závislosti a prevenci kriminality páchanou v kyberprostoru. Závěr školního roku je pak spojen s akcí Den s Ajaxem, kde se děti seznámí s prací policie a v různých soutěžích mohou získat drobné odměny a propagační předměty projektu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama