Ing. Martin Kukla

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2023 16:31:29

Půlmiliardový polštář krajského rozpočtu

Půlmiliardový polštář krajského rozpočtu

Závěr roku patří sestavování rozpočtu. V plánovaném krajském na rok 2024 můžeme vidět mnoho nedostatků. Vedení Vysočiny si dělá půlmiliardový polštář a škrtá tam, kde to není žádoucí ani efektivní.

Závěr roku patří sestavování rozpočtu. V plánovaném krajském na rok 2024 můžeme vidět mnoho nedostatků. Vedení Vysočiny si dělá půlmiliardový polštář a škrtá tam, kde to není žádoucí ani efektivní.

Hnutí ANO na Vysočině je tady pro lidi, při sestavování rozpočtu jsme neusnuli na vavřínech a upozorňujeme na nedostatky. Navrhujeme posílit kapitolu oprav komunikací o 100 milionů. Silnice nepotřebují jen lepit díry, ale celkovou rekonstrukci. Mrzí nás, že kraj hází přes palubu jihlavskou zoo, která se potýká s nedostatkem parkovacích míst a chybí jí prostředky na rozvoj – měli bychom ji podpořit aspoň 10 mil. Stále chybí podpora obcí, rozhodně z pohledu rozvoje vodovodů a kanalizací. Krajský dotační titul, který tuto oblast řeší, je dlouhodobě podfinancován, a proto navrhujeme jeho navýšení o 19 mil. Česká vláda se vykašlala na vlastníky lesů. Ty na Vysočině brutálně zasáhla kůrovcová kalamita a rozhodně si zaslouží podporu, určitě i tu krajskou (+ 30 mil.).

Když člověk vidí, co všechno dělají hasiči, a že jim kraj škrtá peníze na provoz a platy, je potřeba zastat se jak dobrovolných, tak i profesionálních hasičů, jejich spolkové činnosti a podpořit rozvoj IZS v našem kraji. Vzpomeňme na Covid, byli tady pro nás! (+ 15 mil.).

A co teprve nelidské přesčasy zdravotníků? Navrhujeme podporu dětských, praktických lékařů, zubařů i dalšího zdravotního personálu (+ 30 mil.).

Úředníci mají dostat na platech přidáno 8 %, jste na tom taky tak dobře? Ale nebojte, co dostanou, to jim vláda sebere na inflaci, cenách energií a potravinách. Taky vám přijde, že jsme v Kocourkově?

Martin Kukla (hnutí ANO 2011)

poslanec, zastupitel Kraje Vysočina
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama