Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2023 18:09:00

Máme oprávněné obavy z vážného ohrožení zdravotní péče

Máme oprávněné obavy z vážného ohrožení zdravotní péče

Otevřený dopis hejtmanu Karlovarského kraje Petru Kulhánkovi, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu

 Zaslala jsem hejtmanovi Karlovarského kraje otevřený dopis:

Vážený pane hejtmane Kulhánku,

po měsících sporů se ani v úterý lékaři nedohodli s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem na ukončení protestní akce proti špatným pracovním podmínkám v nemocnicích. Napříč Českem vypovědělo přesčasy na prosinec více než 6 100 lékařů, což bude v praxi znamenat ochromení mnoha nemocnic a rušení stovek naplánovaných operací.

Je zřejmé, že tato situace se nebude vztahovat jen na období do konce letošního roku, ale může se promítnout i dále.

Máme proto oprávněné obavy, že tento stav může vážně ohrozit zdravotní péči pro občany také v našem kraji. Karlovarský kraj nemá fakultní nemocnici, naše pacienty nechtějí nemocnice následně brát, úmrtnost v našem regionu je bohužel jedna z největších.

Situaci vnímáme jako velmi vážnou. Rušení operací a prodloužení lhůt na vyšetření bude mít dopady na zdraví u mnoha lidí.

Proto Vás, jako gesčního radního pro zdravotnictví, žádáme o veškeré informace a odpovědi na naše otázky.

Kolik lékařů v našem kraji vypovědělo přesčasy? Jak budete situaci řešit? Jak se prodlouží čekací doby na vyšetření? Jak se prodlouží čekání na operace? Jaké konkrétní dopady to bude mít na zajištění kvalitní zdravotní péče?

Očekávali bychom, že Asociace krajů ČR, které jste za náš kraj členem a která včera ještě s vládou jednala, bude hlasem všech hejtmanů vyzývat ministra zdravotnictví k rychlému vyřešení celé krizové situace tak, aby nebyla ohrožena zdravotní péče občanům jak v našem kraji, tak i v celé České republice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama