Mgr. Jan Berki, Ph.D.

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2023 20:16:00

Dnešní stávka mě mrzí. Je důsledkem absence dialogu

Dnešní stávka mě mrzí. Je důsledkem absence dialogu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce.

Dnešní stávka učitelů:ek mě mrzí. Je totiž důsledkem absence dlouhodobého společenského dialogu při hledání nastavení vzdělávacího systému. Jedná se o otázku citlivou. Nicméně věřím, že společným úsilím bychom měli zvládnout najít řešení kvalitní i dlouhodobě udržitelné.

Samozřejmě se nejedná o jednoduchý úkol. Celkem zdařile se o to pokusila vzdělávací Strategie 2030+, avšak ani ta nereflektuje všechny aspekty a nepokrývá celý systém. Další vlaštovkou byla digitalizace přijímacího řízení na střední školy, ale ani zde ještě není řešení finální.

My se snažíme vytvořit systém, který motivuje k individualizaci, a který zajistí odpovídající finanční ohodnocení. Zároveň nechceme, aby školy zůstaly pouze ve větších městech. Nicméně je třeba klást si otázky, zda-li současný systém motivuje k hledání efektivní a rozumné míry.

Při projednávání se snažím brát v potaz názory obou stran. Za sebe jsem pro zlepšování podmínek ve školství. Na druhou stranu je třeba si přiznat, že školství není jedinou oblastí, do které je třeba investovat. Mrzí mě, že na hledání společných odpovědi není dost času a prostoru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama