Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2023 23:11:00

Demagogie, srovnávat covidový rok s necovidovým

Demagogie, srovnávat covidový rok s necovidovým

Projev na 82. schůzi Poslanecké sněmovny 29. listopadu 2023 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2024.

 Děkuji, pane místopředsedo. Já budu reagovat, já tam mám pak soupis více reakcí na pana premiéra, ale teď si dovolím dvě reakce. Jednu na pana ministra a jednu na pana premiéra. Pan ministr teď tady říkal, jak kraje, obce hospodaří s přebytkem, státní rozpočet má deficit. No jo, ale tohle bylo i v předchozích letech. A byli jste to vy jako opozice, kteří jste vždycky říkali, že těm krajům a obcím dáváme málo. Jestli budete říkat, že ne za mnou, já to slyším, tak já si teď půjdu do auta pro tabulku vašich pozměňovacích návrhů v době covidu, kde vy jste u těch kompenzací vždycky navrhovali, aby byly delší, vyšší, pro vícero osob a firem, včetně kompenzací pro kraje, pro obce. S tím argumentem, že kraje a obce nemají kompenzovat práci a činnost státu. V momentě, kdy najednou vládnete, tak argumentujete, že ty obce a kraje mají přebytky a že si to nezaslouží. Já bych tohleto řekl, no, ale tady dáváte, srovnáváte to, takže v momentě, buďte v tomhle konzistentní. Pokud vám to nevadilo před tím, že mají přebytky a státní rozpočet deficit, tak vám to nemůže vadit ani teď. Nemůže vám to vadit jenom proto, že jste si změnili pozici z opozice na koalici.

A to samé považuju za demagogii dneška, minimálně, když pan premiér tady srovnával schodek rozpočtu covidového 5,8 HDP s tím navrženým rozpočtovým schodkem 2,2 na příští rok. Srovnávat covidový rozpočet, kde vaše návrhy by ten rozpočet podsekly o dalších 120 miliard korun, a protože mi nevěříte, tak já pro ty vaše pozměňováky půjdu do auta a tím se prodlouží ten můj příspěvek potom, tak to už opravdu horší, tady, horší srovnání jsem tady dlouho neslyšel. Dlouho jsem to neslyšel. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama