Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2012 16:01:18

Stabilizace MŠMT se nekoná, personální zemětřesení je ještě horší, než za Dobeše

Stabilizace MŠMT se nekoná, personální zemětřesení je ještě horší, než za Dobeše

Dnes vyšla najevo informace, že na ministerstvu školství končí náměstci prof. Wilhelm a Němec. Musím se nad tímto vývojem minimálně podivovat...

Když totiž ministr školství Fiala ve své funkci začínal, tvrdil, že jedním z jeho hlavních úkolů je ministerstvo školství personálně stabilizovat. O pár týdnů později se dozvídáme, že na ministerstvu končí čtyři vrchní ředitelé a deset ředitelů odborů. Nyní se to dokonce týká hned dvou vrcholných představitelů ministerstva. 

Je to pro mne dvojnásobné překvapení, protože ještě před několika týdny, když byl ministr Fiala ve školském výboru Senátu PČR představovat svou koncepci fungování ministerstva, tak na moji přímou otázku pan ministr odpověděl, že se k žádným zásadním personálním změnám nechystá. Konkrétně jsem se ptal na to, že se mi zdá, že od jeho nástupu do funkce ministra není vůbec slyšet o náměstkovi prof. Wilhelmovi. Fiala tehdy tvrdil, že jak Wilhelm, tak Němec na ministerstvu zůstanou, že není příznivcem častých personálních změn. 
Především u profesora Wilhelma mne tato situace velmi mrzí. Je to velká škoda, protože se jedná o renomovaného odborníka s bohatými zkušenostmi. Kolikátý to je již náměstek pro vysoké školy za současné vlády? O důvodech, které ministra Fialu vedly k tak závažnému personálnímu zemětřesení a změně názorů, se tedy můžeme pouze dohadovat...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama