JUDr. Jindřich Rajchl

Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2023 10:19:00

Tady máte pohádku o Hodné emisní povolence

Tady máte pohádku o Hodné emisní povolence

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k emisním povolenkám.

 Blíží se čas Vánoc, a tak mám pro vás, moje malá robátka pohádku o Hodné emisní povolence.

Tak tedy:

1) Hodná teta jménem Evropská unie řízená mocným strýčkem jménem Německo vystaví velké množství povolenek za velmi příznivou cenu 5-10 EUR za tunu CO2

2) ty potřebné nakoupí producenti CO2 (převážně chuďasové ze střední a východní Evropy), ty přebytečné spekulativně skoupí dobrotivé německé penzijní fondy

3) Tetička EU postupně objem vydávaných povolenek snižuje, přičemž z důvodu tzv. pandemie jejich počet omezí zcela drasticky a následně jej již přes své sliby nezvýší

4) cena Hodné emisní povolenky z tohoto důvodu raketově vzroste až na 90-100 eur

5) producenti CO2 jsou z důvodu nedostatečného počtu povolenek nuceni tyto kupovat za 90 EUR od dobrotivých německých penzijních fondů, které je původně nakoupili za 5 EUR.

6) cenu emisní povolenky každý producent nakonec promítne do koncové ceny elektřiny, kterou zaplatí každý občan či podnikatel v naší zemi, přičemž jim moudří rádcové z Kavčích hor říkají, že si za to kupují čistší vzduch.

A takto se, milé děti, díky Hodným emisním povolenkám mají důchodci v Německu jako prase v žitě, zatímco čeští důchodci, které ty elektrárny vlastníma rukama postavili, nemají pomalu ani rohlík.

Aneb za to, že pro Němce vyrábíme elektřinu v našich uhelných elektrárnách, jsme si vysloužili tu "čest", že jim z každé zaplacené faktury přispíváme na jejich důchody.

Za naši stranu PRO v tuto chvíli říkám jediné - když nám dáte důvěru a pošlete nás po příštích volbách do vlády, tak zazvoní zvonec a téhle pohádce bude jednou provždy konec.

Naše země už nebude oddaným poddaným, jenž bude plnit na slovo příkazy německých králů a poníženě děkovat za drobky, které upadnou od jejich stolu, kde díky naší práci hodují, a ke kterému nás nikdy nepozvou.

My už se nechceme doprošovat o křeslo u jejich žranice. My chceme vlastní stůl, kde si naservírujeme to, co si sami uvaříme.

A já jsem si jist, že pokud to dokážeme, tak ten náš stůl bude brzy výrazně bohatší než ten jejich.

Jste PRO?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama