Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2023 16:21:00

Dezinformace - pole doposud neorané, z něhož se lze docela slušně živit

Dezinformace - pole doposud neorané, z něhož se lze docela slušně živit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zrození nového pojmového a teoretického aparátu

 V rámci boje proti tzv. dezinfo se nám zrodila soustava nových “soft” vědeckých (ve skutečnosti spíše pavědeckých) disciplín, vytvářejících zcela nový pojmový a teoretický aparát. Univerzitní svět zkrátka zjistil, že jde o módní téma, pole doposud neorané, z něhož se lze docela slušně živit.

Na základě politické objednávky je totiž zajištěn stálý přísun veřejných peněz formou podpor, grantů, analýz atd. Témata si vzájemně přihrává akademická sféra se silovými složkami státní byrokracie (vnitro, armáda, zpravodajci) a zainteresovanými neziskovkami (zajímavě o tom píše třeba Robert Kotzian - více ZDE).

Pěkným příkladem tohoto propojení je i “vědecká” konference (ZDE), konaná pod záštitou jinak neviditelné ministryně Langšádlové, počínaje názvem přes tituly jednotlivých prezentací. Svět parapsychologie se tu potkává se světem agentománie, konspiračních teorií a všeobecného stihomamu, to vše okořeněno rádoby vědeckou hantýrkou (a nezapomínejme také na institut SYRI, další zastřešující bod tohoto trendu).

Ve skutečnosti to vše zavání nejen šarlatánstvím ve stylu doc. Kahudy, čemuž bychom se snad mohli vysmát. Je z toho cítit i orwellovština, a to už tak zábavné není.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama