Ing. Bc. Miroslav Krejča, CSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2012 11:56:05

Jak se stát politickým odpadlíkem (přeběhlíkem, uprchlíkem, ….. )

Jak se stát politickým odpadlíkem (přeběhlíkem, uprchlíkem, ….. )

Některá média mě nazvala odpadlíkem (či nějak jinak podobně) ČSSD.

Vyšla z informace, že jsem přestal být členem Senátorského klubu ČSSD. Už se ale neobtěžovala zjistit a uvést proč. Důvodem bylo to, že jsem přijal aktivní účast v letošních krajských volbách  v Jihočeském kraji na kandidátce za jiný subjekt, než je právě ČSSD. Dovolím si volně citovat část svého sdělení o této skutečnosti adresovaného vedení SK ČSSD:

„…přijal  jsem nabídku kandidovat v podzimních krajských volbách v Jihočeském kraji za „Jihočeskou koalici“ (SNK – ED a Strana soukromníků ČR). Samozřejmě chápu, že to může pro některé znamenat vážný rozpor s členstvím v SK a jelikož nechci nikoho  tlačit do možná nepříjemné situace při rozhodování, dávám tímto tedy k dispozici svoji rezignaci …moje aktivní účast v krajských volbách v Jihočeském kraji není směřována proti žádnému politickému subjektu etablovanému na této regionální politické scéně. Je zaměřena proti některým konkrétním osobám kandidujícím pod hlavičkami různých politických stran o jejichž morálních a odborných kvalitách mám silné pochybnosti, je kandidaturou proti některým účelovým koaličním spojenectvím a je kandidaturou za to, aby byl Jihočeský kraj  řízen z Krajského úřadu v Českých Budějovicích a ne odjinud …děkuji všem za dosavadní spolupráci, můj názor na jednotlivé kauzy řešené na půdě Senátu zůstává konzistentní …“

            SK ČSSD moji nabídku rezignace na členství v tomto senátorském klubu přijal a já se tak stal „odpadlíkem“. Nicméně pro jiné kolegyně a kolegy ze Senátu není má kandidatura za „Jihočeskou koalici“ překážkou pro spolupráci a já přijal nabídku na členství v SK KDU – ČSL. Jednak proto, že máme k sobě programově blízko a jednak proto, že si všech členů tohoto SK vážím pro jejich odborné a morální kvality. Jak toto nazvou novináři nyní, nevím – ale je mi to celkem jedno.

            Obdobná situace nastala ale i v minulém roce, kdy jsem požádal o přerušení členství v ČSSD z velice pragmatického a osobního důvodu. Do finále se dostala kauza z přelomu roku 2008/2009, kdy to byli právě někteří exponenti Jihočeské sociální demokracie, se kterými jsem se dostal do sporu. Abych tuto kauzu oprostil od jakýchkoli vnitrostranických vazeb, požádal jsem  právě o toto přerušení do doby konečného dořešení kauzy. Tomu ale nebylo ze strany příslušného stranického orgánu vyhověno a proto jsem na podzim loňského roku po 13-ti letech své členství v ČSSD ukončil. I tehdy to média různě komentovala.

20.8.2012 Miroslav Krejča

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama