Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2023 8:19:00

Situace nesmí být podceněna, nechme policii pracovat

Situace nesmí být podceněna, nechme policii pracovat

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na střelbu v budově Filozofické fakulty UK v Praze

 Teď musí policie udělat několik důležitých věcí. Samozřejmě celou věc důkladně prošetřit a zjistit, proč k tomu došlo. Zároveň s tím je u hrozných činů, jako je tento, takzvaný efekt nápodoby. Policie zveřejnila, že se útočník zřejmě inspiroval v zahraničí. Proto musí dojít k maximálním opatřením, aby se nikdo další nesnažil o něco podobného.

Tady jsou konkrétní body:

  1. Urychleně vydat metodický pokyn Ministerstva školství, kterým se učitelům všech stupňů uloží povinnost zvýšeně sledovat projevy agrese, výhrůžky podobných jednáním a neprodleně je řešit i oznámením Policii ČR. 
  2. Policii ČR uložit okamžité zřízení specializované tísňové linky pro příjem oznámení jak o verbálních výhrůžkách, tak i výhrůžkách na sociálních sítích v obdobné formě, jakou byl veden dnešní útok.
  3. Národní centrále proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě uložit, aby po dobu příštích nejméně třiceti dnů nepřetržitě sledovala prostředí sociálních sítí a aktivně vyhledávala podobné projevy nenávisti a odhodlání spáchat obdobný útok.

Situace nesmí být podceněná. Musíme držet při sobě a nechat policii pracovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama