Klára Kocmanová

  • Piráti
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.12.2023 16:21:00

Ohňostroj = toxická sprcha pro člověka i pro přírodu

Ohňostroj = toxická sprcha pro člověka i pro přírodu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novoročním oslavám.

 Ohňostroj = toxická sprcha pro člověka i pro přírodu.

Obloha plná barevných světel sice vypadá na první pohled hezky, ale ve skutečnosti mají ohňostroje mnohem více negativních dopadů, než těch pozitivních.

Během světelné show se do ovzduší uvolňují škodlivé zplodiny z barviv založených na toxických kovech, kterými si znečišťujeme přírodu a ohrožujeme vlastní zdraví. Škodlivé je také samotné světlo, které může u epileptiků snadno vyvolat záchvat. Soukromým používáním zábavní pyrotechniky taky každý rok dojde k desítkám zranění a vzniknou stovky požárů.

Ohňostroje se nelíbí většině našich domácích mazlíčků, velký dopad mají i na volně žijící zvířata. Mnohá zvířata mají daleko citlivější sluch než my, a poslouchat desítky minut v kuse rány a výbuchy je velmi stresuje. U divokých zvířat navíc dost často dochází ke zraněním, či dokonce úmrtím.

A nakonec - rány z ohňostrojů mohou po tragických událostech z 21. prosince vyvolat u mnoha lidí strach a stres.

Prosím, zvažte, zda jsou ohňostroje a petardy pro vás opravdu tak zásadní součástí oslav nového roku. Buďme ohleduplní ke svému okolí a netrapme zbytečně zvířata a přírodu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama