ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2024 8:19:00

Volání po naprostém omezení zbraní se vždy otočí ve prospěch útočníka

Volání po naprostém omezení zbraní se vždy otočí ve prospěch útočníka

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na útoky proti zbraňové legislativě

 Podporujeme petici proti neuváženým krokům v naší zbraňové legislativě. Zlého člověka se zbraní bezpečně zastaví jen dobrý člověk se zbraní! (více ZDE)

V úctě k pozůstalým, obětem i přeživším, kteří zažili při útoku šílence strašlivé chvíle, jsme týden odmítali reagovat na útoky proti naší zbraňové legislativě, které zaznívají ve veřejném prostoru. Po týdnu snad již trochu opadly emoce a laciné výpady politiků proti legálně drženým zbraním tak nelze brát na lehkou váhu. Již nemůže jít o projev emočního zoufalství, ale o vážné ohrožení naší bezpečnosti.

Česká republika má totiž nejlepší a nejvyváženější legislativu o zbraních v Evropě, možná na světě. Aplikaci změn, o kterých víme, že nefungují, považujeme za nebezpečnou. Vše, co se nyní emotivně navrhuje, už v jiných zemích totiž zkoušeli zavést a výsledek byl kontraproduktivní.

Hromadné hledání viníků mezi držiteli zbrojních průkazů, dehonestace naší zbraňové legislativy, kterou máme jednu z nejlepších ve světě, či dokonce volání po naprostém omezení zbraní se v důsledku vždy otočí ve prospěch útočníka proti samotným, o to bezbrannějším obětem, přestože se dnes mnozí tváří, že efekt jejich návrhů bude opačný.

Otevřený dopis spolku LIGA LIBE k této petici najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama