Mgr. Marie Jílková

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2024 10:02:00

Přemýšlet o smrti, když jsme na prahu nového roku

Přemýšlet o smrti, když jsme na prahu nového roku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pomoci blízkým po vlastní smrti.

 Ví vaši nejbližší, kolik máte účtů v bance? Komu dlužíte a kdo dluží vám? Kde máte pojistku na auto a kde na barák?

Tyhle myšlenky mi teď pořád běží hlavou, protože jsem se v minulých dnech a týdnech setkala se zcela nečekanými úmrtími.

Jsem i já a moje okolí připravená na to, že můžu kdykoli odejít z tohohle světa? Popravdě, nejsem. Vždycky jsem si říkala - zdravá, víceméně mladá, proč bych se měla starat…

Blízcí jsou v takových chvílích ochromení bolestí, šokem, není prostor myslet na praktické věci, hledat hesla, přístupy a dokumenty. Ale realita je strašně krutá a doběhne novopečené vdovy a vdovce dřív, než by chtěli. Pro chod rodiny je životně důležité mít  přístup k financím, dokázat rušit  smlouvy, vyřizovat vdovské a sirotčí důchody.

Naštěstí už na tohle myslel někdo před námi. Naštěstí je tady Nadační fond VRBA  , který pomáhá náhle ovdovělým. Svoje dlouhodobé zkušenosti sepsali do jednoduchého dokumentu, kam můžete všechno výše uvedené v klidu a včas zaznamenat.

Přemýšlet o smrti, když jsme na prahu nového roku je asi trochu zvláštní. Ale možná je to fajn podnět pro novoroční předsevzetí.

A vyplnění dokumentu zabere chvíli ZDE.

Udělejte si kafe, pusťte si oblíbenou muziku a sepište to. Můžete tím pomoci vašim blízkým, ani nevíte jak.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama