Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2024 14:24:00

Zásah Policie byl profesionální a rychlý

Zásah Policie byl profesionální a rychlý

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zásahu na FF UK.

 Zásah policie na FF UK jsme projednali na Výboru pro bezpečnost. Po seznámení se s celým postupem a několikahodinové debatě jsem přesvědčen, že zásah Policie byl profesionální a rychlý. V operativní části eliminace střelce bez pochybení. Tato událost je pro naši zemi zcela ojedinělá a zároveň má hluboký dopad na společnost. Zpětně viděno v klidu u jednacího stolu můžeme nalézt detaily, které by se daly zlepšit. Musíme však vycházet z informací a skutečností, které měla Policie v čas události. Děkuji Policie Čr za otevřenost a transparentnost ve sdílení informací a všech materiálů k zásahu ke členům výboru i široké veřejnosti.

Osobně jsem v rámci jednání apeloval na preventivní programy. Podobně drastické činy jsou v drtivé většině případů důsledkem neřešených psychických problémů, šikany nebo násilí v rodině. Jako důležitou vidím prevenci v oblasti šikany, kyberšikany a dalších rizik v on-line prostoru. Dále pak i zařazení cvičných programů nejen do škol. Studenti i žáci si potřebují za klidových podmínek nacvičit chování pro situace evakuace či invakuace. Tento čin byl totiž první, kdy aktivní střelec ohrožoval nejen osoby uvnitř budovy, ale rovněž i široký veřejný prostor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama