JUDr. Pavel Blažek, Ph.D.

  • ODS
  • ministr spravedlnosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2012 20:12:54

Ministerstvo na energiích ušetří dalších 5 milionů

Ministerstvo na energiích ušetří dalších 5 milionů

Ministerstvo spravedlnosti letos znovu nakoupilo silovou elektřinu a zemní plyn pro svůj resort na kladenské energetické burze.

K loňské 40 milionové úspoře si připsalo snížení o dalších 5 milionů korun, kterého bylo dosaženo snížením jednotkových cen u nízkého napětí o 8 % a u vysokého napětí o téměř 11 %.

Na energetickém trhu Českomoravské komoditní burzy Kladno letos ministerstvo spravedlnosti pořizovalo dodávku elektřiny pro 373 odběrných míst v celkovém objemu téměř 70 tisíc MWh. U zemního plynu nakoupilo téměř 203 tisíc MWh pro 189 odběrných míst. Tyto dodávky na rok 2013 jsou určeny nejen pro objekty ministerstva, ale i pro soudy, státní zastupitelství a Vězeňskou službu ČR.

 Burzovním nákupem se podařilo dosáhnout ceny silové elektřiny v nízkém napětí 1337 Kč bez DPH a ve vysokém napětí 1296 Kč bez DPH. Konečná cena zemního plynu v režimu maloodběr klesla oproti letošnímu roku na 728 Kč bez DPH, u velkoodběru byl zaznamenán mírný nárůst na 705 Kč bez DPH. Všechny ceny jsou za MWh.

 Dodavatelem elektřiny v nízkém napětí pro následující rok bude společnost Centropol Energy a. s., ve vysokém napětí pak, stejně jako v letošním roce, společnost United Energy Trading, a. s. Dodavateli zemního plynu budou v roce 2013 společnosti Lumius spol. s. r. o. a Pragoplyn, a. s.

 Petra Hrubá
 tisková mluvčí Ministerstva spravedlnosti ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama