Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2024 23:15:00

300 milionů na bydlení pro uprchlíky Praha má, na mnohé ale peníze nenajde

300 milionů na bydlení pro uprchlíky Praha má, na mnohé ale peníze nenajde

Radní dnes schválili úpravu rozpočtu pro tento rok, ve kterém je vyhrazeno 300 milionů korun na pokrytí kompenzačních příspěvků pro poskytovatele nouzového bydlení pro válečné uprchlíky.

 Chápu potřebu pomoci lidem postiženým válečným konfliktem na Ukrajině. Je ale potřeba se ptát, zda jsou tyto nemalé finanční prostředky vynaloženy skutečně efektivně. Praha čelí mnoha dalším naléhavým problémům. Nemá dostatek bytů pro vlastní občany, nemá dostatek míst ve školkách a školách, nedokáže za současně tíživé ekonomické situace pomoci matkám samoživitelkám, seniorům a dalším chudobou ohroženým skupinám. Domnívám se, že finanční prostředky hlavního města by měly být spravedlivě rozděleny s ohledem na širokou škálu obyvatel města. Zatím se ale spíše zdá, že pro jedny máme dost a pro jiné vůbec.

Hlavní město by mělo být pro zbytek republiky příkladem správného hospodaření a pečlivého přístupu k veřejným financím, což se dle mého názoru v tomto případě neděje. Kde máme jistotu, že těch 300 milionů bude využito skutečně efektivně?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama