Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2024 12:12:00

Obrovský průlom v korupční kauze hejtmana Půty ze STAN

Obrovský průlom v korupční kauze hejtmana Půty ze STAN

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vyšetřování manipulace veřejných zakázek na Krajském úřadu Libereckého kraje

 O co jde? Korupční kauza hejtmana Libereckého kraje, Martina Půty, se točí kolem dvou projektů, prováděných společností Geotermální energie pro občany (GEPO). Projekty zahrnovaly rekonstrukci kostela svaté Máří Magdalény a revitalizaci parku na Perštýně s celkovými náklady přibližně sto milionů korun. Obvinění v rámci této kauzy se týkají manipulace zakázek a předražení nákladů na opravu kostela.

Takže na jedné straně politici, kteří rozhodují, a na druhé straně stavební firma Metrostav, která je měla uplácet. Policie našla při vyšetřování tabulky se jmény a částkami u některých obžalovaných, kde byl hejtman Půta označen jako "Nejvyšší". Šílené, že?

A jaký že nastal v kauze průlom? Firma Metrostav se přiznala k trestnému činu a souhlasila s postihem. Hejtman Půta tvrdí, že to nic nemění, on nic neudělal a ani to, že se Metrostav přiznal, nic nedokazuje. Jenže je to přesně naopak! To, že se ten, kdo měl uplácet politiky, doznal a souhlasí s trestem, mění úplně všechno. Pan hejtman Půta by měl po tom okamžitě odejít z politiky!

Vím, že v hnutí STAN to asi není nic výjimečného, však stále běží kauza Dozimetr, takže ti s tím asi nebudou dělat nic a svého hejtmana podrží. Doufám ale, že to vidíte vy a příštích volbách už STAN nedáte šanci dál škodit naší zemi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama