ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2024 19:05:00

Odmítáme zvýhodňování vyvolených na úkor většiny

Odmítáme zvýhodňování vyvolených na úkor většiny

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k dotacím na elektroauta

 Vláda slibovala boj proti zákazu aut na benzín a naftu. Místo toho ho odkývala a dodala další výhody pro elektromobily. I přes neustálé zvýhodňování jezdí na našem území méně než jedno procento elektroaut. Čeští občané hlasují peněženkou zcela jasně. Elektroaut a hybridů je na našich silnicích méně než 40 000, zatímco aut na benzin a naftu je přes 6 300 000.

Svobodní odmítají zvýhodňování vyvolených na úkor většiny, která to platí. Zastavme dotace na elektroauta, které zavedla tato vláda. Je ostudné, že ministr Kupka zdražil dálniční známku pro všechna auta z 1500 na 2300 korun, zatímco pro elektromobily ji nechal na nule.

V Bruselu navíc naši zástupci schválili, že od roku 2027 mají být zavedeny emisní povolenky na benzin a naftu, které zdraží plnou nádrž o 140 korun. Přitom už dnes daně tvoří přes 52 procenta z ceny benzinu, a i toto znevýhodnění bychom měli řešit.

Suma sumárum, Svobodní jsou pro rovné podmínky, zatímco ministr Kupka i jeho stínový oponent pan Kolovratník stojí na straně zvýhodnění elektroaut, ke kterému se hrdě hlásí, nebo s ním nic nedělají.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama