ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2012 17:40:07

Změna klepe na dveře !

Změna klepe na dveře !

Zase se blíží volby. Tedy - Kdyby tady mohly volby něco změnit, dávno by je zakázali ! Jak pravdivé stále je to heslo! I dnes je sem tam vidět nasprejované na zdi… !

  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Prvně jsem ho viděl napsané v Pardubicích někdy okolo roku 77 na zdi u Galanty v Pardubicích. Proč je to heslo opět aktuální ? Opravdu se u nás nic nezměnilo ? Co nám tolik vadí na našem současném státu ? Zkusili jste si zlo pojmenovat ?

   Zkusím krátce a výstižně odpovědět – nefunkční demokratický systém ! Zastupitelstvo města rozhodne – a není odvolání, opravný prostředek. Stejně jako za totáče pokračuje politická nadřazenost stran, vedoucí úloha té jedné není formálně v ústavě, ale vedoucí úloha dnes parlamentních stran, zajištěná fakticky prostřednictvím volebních zákonů přetrvala v systému vedení státu. A to jejich prostřednictvím tu vznikla nová, ekonomická totalita.

    Volení zástupci občanů prostřednictvím stran, ze kterých se staly za dvacet let mafiánské spolky, chovající se mnohdy, jakoby dostali stát v plen, stanou se okamžikem zvolení nadrovnoprávní - a nejsou odvolatelní ! Za čtyři roky své moci nehledají vždy prospěch pro voliče - kteří se po volbách stanou bezejmennou a neadresnou množinou občanů a kteří hlavně nemají žádný vliv na jejich počínání - ale příliš často jen ve prospěch svůj a své strany. Moc monopolu kapitálu se jejich prostřednictvím jako rakovina rozbujela ve státní správě i samosprávě, ovládla i moc výkonnou a soudní. A spolu s přetrvávajícím duchem vedoucí úlohy těchto nadrovnoprávných stran se zase role služby občanům státu dostala na okraj jejich zájmu. To není demokracie, ale jen vláda oligarchie !

   Pohrdání vládnoucích občany v současné době přerostlo míru slušnosti, arogance vlády v čele se svazákem Nečasem, vládnoucí za pomoci LIDEM, proti lidem, je dnes už i předmětem kritiky z vlastních řad. A nejsou to dnes už jen církevní restituce, které jsou předmětem odporu občanů, neřešené zlodějiny a předstírání reforem. Je to ten způsob nadřazenosti a neomylnosti, s jakým si dovolují naprosto ignorovat názory dnes už mnoha občanských aktivit, neparlamentních politických stran.

  Pokud ale chceme MY, občané, aby došlo ke změně, musíme se sami jako demokrati chovat a zejména vědět, jakou to demokracii chceme. Ukázat a pojmenovat to, co nám vadí a také navrhnout i prosadit nápravu stavu. Bez ohledu na názory všemožných obhájců současného stavu, mnohdy z jeho “výdobytků“ těžících, v úkrytu za tituly a sinekurami systémem jim udělených. Demokracie není vláda nadrovnoprávných VyVolených, spjatých v drancování kořisti jim v léno dané volbami, ale správa společného majetku, nebojím se říci se sociálním aspektem,  ku prospěchu občanů společného státu. Co tu také přetrvalo ? Stejně jako za reálsocializmu nejsou volbami u nás do čela správy obcí, krajů i státu dosazeni ti odborně a morálně erudovaní, ale namnoze jen demagogičtí straníci, hájící jen zájmy svých nepočetných stranických a ekonomických skupin. Ani komická role ministryně obrany nikomu z nich nepřipadla nenormální, dokonce snad ani jí řízeným generálům ..Politiky kryté zlodějiny…

    Ale už dávno jsou propracovány návrhy systémů možných změn, bohužel media, hrající stejnou hru se stranami, jim nedají žádný prostor k publikaci, ona mají také profit ze současného marasmu. Proto se také už na mnoha místech republiky objevují protestní nápisy na veřejných prostranstvích, na zem psané vápnem. Media nepotlačují jen propracované návrhy systémových změn, ale už i jen názory např. skupiny iniciativních občanů Skutečná demokracie, vybízející ke změně myšlení ! Odpůrci a nositelé myšlenek jsou persekvováni i zavíráni  za názor ! Jako příklad cílené manipulace lze označit Moravcovy předvolební pořady v ČT, kdy už nejen výběrem stran, ale i přihláškou občanů do pořadu manipuluje ČT názory tisíců posluchačů. A nemusím příliš zdůrazňovat, že veřejnoprávní TV platíme my, občané !

   A proto je nutné pojmenovat opět zlo - a změnit. Jak ? Je mnoho iniciativních skupin občanů, které můžete podpořit činem, příspěvkem. Už mnoho jich chápe, že parlamentní strany jsou nereformovatelné, obludné nástroje ovládání většiny menšinou prospěchářů, stejně tak tomu bylo za bolševika. Proč jen asi vyhrávají komunální volby Nezávislí ? V čem spočívá možná změna systému ?  Ve volbě občanů občany, ne ovčany. Ale to se ti ovčani musí stát občany, musí se sami zajímat o možnosti prosazení změny systému vlády. Jistěže lze starostu, hejtmana, ale i soudce, SZ, policejního ředitele a zcela jistě i poslance volit přímo, nezávisle na jeho členství v politické straně. Potom ale musí být nejen zvoleni, ale také musí tu být možnost je odvolat !

    Nelze jen věřit, že vláda do švestek padne, že to za nás někdo zařídí ! Každý z vás může dát najevo, že tato vláda korupce není jeho a najít si k tomu způsob ..

    Už vůbec to nejmenší, co může udělat každý, je jít k volbám a nevolit zástupce stran, které nás tu 22 let oblbují, okrádají, zadlužují a které nám lžou ! Tedy všech parlamentních stran ! Nic nového netvrdím, když zopakuji, že kapři si sami rybník nevypustí, o změnu nefunkčního systému se musí zasadit občané sami !!!

 26.8.12                                                                                                     Eda Seibert

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama