JUDr. Jindřich Rajchl

Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2024 10:21:00

Trestní oznámení na ministra financí Stanjuru

Trestní oznámení na ministra financí Stanjuru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k trestnímu oznámení na ministra financí Stanjuru za nákup čerpacích stanic Robin Oil

 Včera podala naše strana Právo Respekt Odbornost trestní oznámení na ministra financí Zbyňka Stanjuru pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku dle §220 trestního zákoníku za naprosto neadekvátně předražený nákup sítě čerpacích stanic Robin Oil.

Pokud by jakýkoliv starosta jakékoliv obce v České republice koupil jakoukoliv komoditu za nejméně desetinásobek reálné hodnoty, tak by si na něj orgány činné v trestním řízení nepochybně velmi záhy posvítily. Tak se přesvědčíme, jestli totéž bude platit i u ministra financí. Jestli tu stále platí princip rovnosti před zákonem, nebo se zde již znovu vytvořila sorta nedotknutelných papalášů.

Strana PRO setrvává v přesvědčení, že politici by měli nést odpovědnost za své jednání - jak hmotně-právní, tak trestně-právní. A pokud někdo koupí něco, co by mělo mít hodnotu 500 milionů, za 4,5 miliardy, tak je vyvození takové odpovědnosti zcela na místě.

O výsledku řízení vás samozřejmě budeme informovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama