Mgr. Petra Pecková

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • hejtmanka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2024 12:12:00

Na sociální služby a aktivity dáme 85 milionů

Na sociální služby a aktivity dáme 85 milionů

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k rozdělení dotací v Středočeském kraji

 Krajská rada měla na programu 43 bodů. Nejzajímavější opět přináším v přehledu. I v roce 2024 budeme podporovat prodejny potravin v malých obcích. Na jejich provoz dáme skoro 4 miliony korun.

Na pomoc ohroženým dětem půjde 8 milionů korun. Dotaci si rozdělí zařízení, která pracují s dětmi, vyžadujícími okamžitou pomoc. Konkrétně půjde o centra, zřízená Fondem ohrožených dětí a Dětské centrum Kladno.

Sociální služby a sociální aktivity v kraji podpoříme 85 miliony ze Středočeského humanitárního fondu. Mezi sociální služby patří třeba pečovatelské služby či osobní asistence, pod sociální aktivity pak spadají třeba činnosti rodinných center, vzdělávací programy pro seniory nebo realizace rekreačních táborů.

Další dvě středočeské školy plánují pořídit nové moderní vybavení. Schválili jsme vyhlášení dvou veřejných zakázek na nákup nového vybavení do krajských středních škol. Celkem jde o zhruba 8,4 milionu korun.

Gymnázium J. S. Machara v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi bude mít nové odborné učebny. Již jsme schválili veřejnou zakázku na rekonstrukci. Tato investice vyjde na více než 10 milionů korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama