Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.02.2024 8:19:00

Migrační pakt obsahuje povinné přerozdělování

Migrační pakt obsahuje povinné přerozdělování

Reakce Komentář na svém veřejném facebookovém profilu na jednání Poslanecké sněmovny o Migračním paktu Evropské unie

 Znovu migrační pakt. Rakušan ho vyjednával za Českou republiku. Česko se pak zdrželo v EU hlasování. Měli jsme být jasně PROTI. Po příštích evropských volbách ho budeme muset znovu otevřít a změnit. Obsahuje totiž povinné přerozdělování.

S tím zásadně nesouhlasím a stejně to mají i naši kandidáti koalice Přísahy a Motoristů. Naše Nikola Bartůšek se migraci dlouhodobě věnuje, byla v první linii v migračních centrech, má mezinárodní zkušenost. Takové lidi v Bruselu potřebujeme.

V čem je hlavní problém? Článek 44 migračního paktu totiž o povinném přerozdělování hovoří. I když se to nejmenuje kvóty. Pokud se nepodaří všem státům EU se dohodnout a země odmítne za migranty zaplatit výpalné, k faktickému přerozdělení dojde. Mechanismy a výpočty v tom návrhu jsou rozepsané.

To musíme zastavit v evropských volbách v červnu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama