MUDr. Ivan David, CSc.

  • SPD
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2024 14:04:00

Nové kolo protiruské hysterie

Nové kolo protiruské hysterie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k smrti Alexeje Navalného

 Bloomberg vypustil bombu: Ruský opoziční představitel Navalnyj měl být propuštěn. Důvodem měla být plánovaná výměna zajatců mezi Ruskem, USA a Německem. Švýcarský deník Weltwoche v úterý napsal:

„Alexej Navalnyj měl být v brzké době propuštěn v rámci plánované výměny zajatců, která měla být výsledkem tajných jednání mezi Ruskem, USA a Německem. Uvedl to jeden z poradců opozičního vůdce, jak informovala agentura Bloomberg. Ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi bylo nabídnuto propuštění atentátníka, vězněného v Německu, výměnou za Navalného a dva americké občany.

Akce měla proběhnout v nejbližších dnech. Vězeň v Německu je údajně na doživotí odsouzený muž, který v roce 2019 zavraždil čečenského rebela v berlínském parku. Moskva už nějakou dobu usiluje o jeho vydání. V ruské vazbě je novinář, bývalý příslušník elitní armádní jednotky a učitel z USA. Kdo z nich by měl být součástí plánované výměny vězňů, není známo.“

Alexej Navalnyj měl být tedy propuštěn. Ukrajinská tajná služba mezitím vydala zprávu, že příčina jeho smrti byla přirozená – embolus neboli krevní vmetek.

Po celém západním světě se konají tryzny za Navalného. Spekuluje se o všem možném včetně populárního novičoku. Nastalo nové kolo protiruské hysterie a sběr zbraní a nábojů z celého světa.

Ve čtvrtek se v europarlamentu hlasovalo o rezoluci s názvem: Vražda Alexeje Navalného a nezbytnost opatření EU na podporu politických vězňů a utlačované občanské společnosti v Rusku.

Jak napsal americký bloger Jack Posobiec: „Jak je možné, že okamžitě víme, co přesně se stalo s Navalným, ale dodnes nevíme, co se stalo s Nord Streamem?“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama